Home

In december 2016 hebben Jim en ik een 5-daagse tekencursus gevolgd bij Marianne Snoek. Tot op de dag van vandaag hebben we daar allebei nog heel veel plezier van.

Na de cursus hebben we het 100-dagen programma gevolgd waarbij we elke dag een opdracht kregen. Aansluitend heb ik het nog ongeveer 60 dagen volgehouden om elke dag een portret te tekenen.

Er volgde een kleine dip totdat ik pastelpotloden ontdekte en mijn krijttekeningen een boost heb kunnen geven mede dankzij Marin Elsen. Deze website geeft mij een podium om mijn werkjes te delen met jullie. 

De nog veel mooiere kunst van Jim (Artist Formerly Know As The Freelance Controller) kun je vinden door op deze link te klikken:

Glas-in-lood en schilderijen

Een ander hobby van mij is schrijven, in dit stukje probeer ik mijn gevoel tijdens het tekenen over te brengen:

Vlakje voor vlakje kleur ik met mijn nieuwe pastelpotloden. Het pigment schuifelt zacht over het papier en geeft me een uitermate bevredigend gevoel. Ik heb ook professionele Rembrandt krijtjes gekocht maar ik teken daar nauwelijks mee. Ik pak er een aantal vast en beweeg mijn vingers zo dat de kleine stokjes zachtjes dof tegen elkaar tikken. Op mijn handen zie ik kleurstof zich mengen als een regenboog.

Ik bekijk mijn zwarte papier en zie dat er langzaam een realistisch beeld te voorschijn komt. Primaire kleuren stapelen zich op en vormen een oogstrelend samenspel. De gecreƫerde leeuw is nog maar voor de helft af. Zal ik het zo laten? Nee, ik moet verder, ik wil verder. Het is stil in huis en er is alleen maar dat vredige ruisen als kabbelende golven op een leeg strand.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *